rtorrent, un client de torrent des de la consola

Hacker

Ja feia temps que tenia en ment fer servir una utilitat com aquestes per al servidor que tinc a casa per tal de deixar descarregant torrents i/o afegir-ne de nous remotament.

Vaig llegir l'article Cómo descargar con Bittorrent desde consola i el que més hem va cridar l'atenció va ser aquest, el rtorrent, que al OpenBSD de casa pinta així:

rtorrent a OpenBSD - Client consola per a torrent

La veritat és que és super configurable al estilo de Unix, és a dir, tot des d'un fitxer on li configures tots els paràmetres necessaris. Pots dir-li quantes pujades alhora permiteixes per a controlar els leechers, saber quants seeds n'hi han d'un mateix torrent, capar la velocitat de pujada o baixada, o deixar-ho sense límits, i un munt de possibilitats més.

Per a no repetir-me i tornar a dir totes les opcions de configuracions i trucs i combinacions de tecles, et recomane aquestos dos articles per a instal·lar i configurar correctament el rtorrent:

- Tutorial : Using rtorrent on Linux like a pro
- rTorrent: configuración y uso
- RTorrent: Descarga torrents desde la consola

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.