Què volem d'un escriptori?

Hacker

Windows Maker - Debian GNU/Linux Wheezy

Al final, què volem? iconos super chupiguays? un protector de pantalla espectacular? fons d'escriptori modernistes? molts widgets? una barra a dalt? a baix? ... flames tipo KDE-Gnome a part, el KDE sempre em dóna errors, el Gnome 3 és un monstre horripilant, el xfce és com els dos anteriors però encara més cutre... i al final he decidit, malgrat l'opinió d'altra gent, tornar als inicis de quan ja tenia la Debian Potato al meu antic PC: l'escriptori Windows Maker. És una meravella. Fa tot el que necessite i és molt configurable, ràpid i super estable. Mai m'ha donat cap error.
A banda de que, el mantenidor del paquet al projecte Debian és un espanyol (!!!) anomenat Rodolfo García Peñas que fa un treball molt responsable i voluntari desde fa temps.

En definitiva, el que vull d'un escriptori és:

* que siga estable (WMaker ho és. 100% fiable.)
* que siga configurable (WMaker ho és. I molt.)
* de manera nativa, vull workspaces (WMkater en té, els que vullga.)
* que no ralentitze el procesador (Wmaker no ocupa ni 3 Mb)

I al final, les funcionalitats les pots trobar amb les aplicacions finals, no? per exemple, com a gestor de fitxers jo faig servir GNOME Comander, com a editor de textos 'wyswyg' LIBREOFFICE, com a editor de texte pla EMACS, per a capturar pantalles SHUTTER, per a dissenyar gràfics THE GIMP, per a veu per IP el SKIPE, etc.

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.